YARIMO‘TKAZGICHLAR MAVZUSIGA DOIR MASALALAR YECHISH ALGORITMI - Omonkeldiyeva Dildora Yusuf qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
O‘rganilayotgan material mazmunining muvaffaqiyatli o‘zlashtirilishi ko‘p juhatdan dars o‘tishda o‘quvchilarning bilim olish faoliyatlarini aktivlashtiruvchi didaktik usullarning keng qo‘llanilishiga bog‘liq. Ularga o‘xshash qirralarga ega bo‘lgan tushunchalar, hodisalar, qonuniyatlarni taqqoslab ko‘rish uslublari, o‘xshashliklar va modellarni qo‘llash demonstratsion tajribalardan foydalanish va boshqalar kiradi.