UNITAR SIMMETRIYA VA KVARKLAR - Javohir Toshpo‘latov,; Toshmamatova Malohat, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada zarrachalar fizikasidagi unitar simmetriya tushunchasi va uning kvarklar modeli bilan bog‘liqligi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. N tipidagi unitar guruhlarning zarracha spektrlarini klassifikatsiyalashdagi roli, ayniqsa simmetriyasining oktet va dekuplet multipletlari orqali adronlarning tasniflanishiga ta’sirini yoritish metodlari keltirilgan.