DE BROYL POSTULATI VA ZARRALARNING TO‘LQINSIMON XUSUSIYATLARI - Do‘stqobilov Islom, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur mavzuda kvant mexanikasining asosiy g‘oyalaridan biri — materiya to‘lqinlari nazariyasiga asoslangan De Broyl postulatining mazmuni ochib beriladi. Shuningdek, ushbu to‘lqinsimon xossalarning mikroolamdagi zarra va to‘lqin dualizmini tushunishda tutgan o‘rni va kvant mexanikasi uchun ahamiyati yoritiladi.