QATTIQ JISMLAR VA YARIMO‘TKAZGICHLARNING ZAMONAVIY FIZIKADAGI O‘RNI - Eshdavlatova Umida,; Habibullayeva Surayyo, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola qattiq jismlar va yarimo‘tkazgichlarning zamonaviy fizika va texnologiyadagi o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Ushbu maqola, qattiq jismlarning kristall va amorf tuzilmalari, ularning fizikaviy xossalari va zamonaviy materiallar yaratishdagi roli haqida batafsil ma’lumot beradi. Shuningdek, qattiq jismlarning termodinamik xossalari, tashqi omillarga bo‘lgan munosabati va yangi materiallar yaratishda bu sohaning ahamiyati yoritilgan.