ALFA PARCHALANISHI - O‘taganov Abdurahmon; Qumriddinov Ramziddin (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada alfa parchalanishining fizikaviy mohiyati, tarixiy rivojlanishi, zamonaviy ilm-fanda tutgan o‘rni va uning yadro energetikasi hamda tibbiyotdagi amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, so‘nggi yillarda bu sohada kuzatilayotgan ilmiy yangiliklar, xususan, sun’iy radioaktiv izotoplarning stabilizatsiyasi bo‘yicha tadqiqotlar yoritilgan.