REKLAMA MATNLARIDA LINGVOPOETIK VOSITALAR - Abduqodirova Sitora Abdulboqi qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada reklama matnlarida qo‘llaniladigan lingvopoetik vositalarning turlari, ularning kommunikativ va estetik funksiyalari hamda iste’molchiga ta’sir qilishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Lingvopoetik vositalar reklama tilini obrazli, esda qolarli va emotsional jihatdan boyituvchi elementlar sifatida namoyon bo‘ladi. Maqolada metafora, alliteratsiya, anafora, parallelizm, antiteza kabi vositalarning reklama matnlaridagi ifoda imkoniyatlari misollar asosida ko‘rib chiqiladi.