QANDL MIQDORINI GLUKOMETR ASBOBIDA ANIQLASH - Alimardonova Moʻtabar. Xolmõminovna,; Turayeva Zahroxon Ilhomovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi kunda qandli diabet kasalligini ko’plab insonlarda kechayotganini ko’rib kelmoqdamiz. Biz shu kasallikni davolash, oldini olish, kasallik darajalarini bilish va tekshiruv jarayonlarini yanada osonlashtirishimiz kerak. Qandli diabet kasalligiga kasallik ta’sir etuvchi omillar bo’lmaganda rivojlanmaydi, lekin moyillik yuqori bo’ladi. Qandli diabet kasalligi asoratlari oqibatida ichki organlar yetishmovchiligi kelib chiqadi.