JAMOANING SHAХS TARBIYASIGA TA’SIRI VA GURUH RAHBARINING TARBIYAVIY ISHI - Nazarova Soliha Narzi qizi,; Turayeva Zahroxon Ilhomovna,; Salimova Marjona Abduraxim qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada jamoaning shaxs tarbiyasiga ko‘rsatadigan ta’siri, o‘quvchi va talabalar guruhlarida shakllanadigan ijtimoiy muhitning tarbiyaviy ahamiyati yoritilgan. Xususan, guruh rahbarining tarbiyaviy faoliyati, uning vazifalari, uslublari va jamoada sog‘lom ijtimoiy-psixologik muhit yaratishdagi o‘rni tahlil qilingan. Guruhdagi tarbiyaviy ishlarning shakllari, ularning shaxsiy rivojlanishga ta’siri haqida amaliy jihatdan yondashuvlar berilgan. Maqolada tarbiya jarayonida shaxs va jamoa o‘zaro bog‘liqlikda ko‘rib chiqilgan.