MUSO AL-XORAZMIYNING DIDAKTIK QARASHLARI - Nazarova Soliha Narzi qizi; Turayeva Zahroxon Ilhomovna; Salimova Marjona Abduraxim qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada mashhur musulmon allomasi Abu Abdulloh Muhammad ibn Muso al-Xorazmiyning didaktik qarashlari tahlil etilgan. Al-Xorazmiy asarlarining ilmiy va amaliy ahamiyati, ta’lim metodlariga qo‘shgan hissasi, hamda zamonaviy pedagogika tamoyillari bilan uyg‘unligi ko‘rsatib berilgan. Uning o‘quvchini mustaqil fikrlashga undovchi yondashuvi, oddiydan murakkabga o‘qitish uslubi va ilmni amaliyot bilan uyg‘unlashtirish g‘oyalari bugungi ta’lim jarayonida ham dolzarbdir. Maqola Xorazmiy merosining hozirgi zamon didaktikasi bilan qanday uyg‘unlashishini yoritishga qaratilgan.