BOLALAR AQLIY RIVOJLANISHINING BUZILISHI HAMDA INTELEKTUAL NUQSONLARNING PAYDO BOʻLISHIGA SABAB BOʻLUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Hamrayeva Gulmira Nusratullayevna (Ustozlar uchun, 2025)
Intellektida nuqsoni bo’lgan bolalarni aqliy rivojlantirish va korreksiyalash bo'yicha ishlarni tashkil etish bolalarning kognitiv faolligini oshirishga, umumiy intellektual qobiliyat va ko'nikmalarini shakllantirishga, jismoniy rivojlanishga va sog'lig'ini yaxshilashga, o'z-o'zini hurmat qilishni, o'zini o'zi tuzatishga qaratilgan. xabardorlik, hissiy barqarorlik va o'z-o'zini tartibga solishning shakllanishi, rivojlanish kechikishini ma'lum darajada qoplashga imkon beradi.