OZIQ-OVQAT TEXNOLOGIYALARINI ORGANISHDA AKTNING ORNI - Pirnazarova Mohisitora Azamat qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada oziq-ovqat texnologiyalarini o‘rganishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) tutgan o‘rni keng yoritilgan. AKTning ta’lim, ilmiy-tadqiqot, ishlab chiqarish va marketing sohalaridagi ahamiyati tahlil qilinib, har bir yo‘nalishda raqamli texnologiyalar qanday samaradorlik keltirayotgani misollar bilan ko‘rsatib berilgan. Virtual laboratoriyalar, masofaviy ta’lim, avtomatlashtirilgan ishlab chiqarish tizimlari hamda raqamli marketing vositalari AKTning amaliy qo‘llanilishiga misol sifatida keltirilgan. Maqola AKT yordamida oziq-ovqat sanoatini yanada zamonaviylashtirish va samaradorligini oshirish yo‘llarini ko‘rsatadi hamda soha mutaxassislari va talabalar uchun foydali ilmiy-nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.