INSHOOTNING VAQT MOBAYNIDA CHO‘KISHI - Valijonov Ismoil Valijon o‘g‘li; Amanov Atabek Abdumalik o‘g‘li; Xalimova Shahnoza Rahmidijanovna (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada inshootlarning vaqt mobaynida cho‘kishi bilan bog‘liq geologik-ingenery muammolar ko‘rib chiqilgan. Cho‘kish sabablari, ularning turlari, vaqt bo‘yicha dinamikasi hamda cho‘kish jarayonlarini oldindan baholash usullari tahlil etilgan. Dunyoda va  O‘zbekiston sharoitida uchraydigan muhim geologik omillar va ularning inshootlarga ta’siri haqida fikr yuritilgan.