OʻZBEK TILINING LUGʻAT TARKIBI. - Salomova Risolat,; Usmonova Yulduz, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilining lug‘at tarkibining nazariy va amaliy jihatlari, uning asosiy tarkibiy qismlari, tilning leksik boyligi va uning o‘zgaruvchan tabiati ko‘rib chiqiladi. Lug‘at tarkibining leksik birliklari, ularning semantik va grammatik o‘ziga xosliklari, jumladan, lug‘at boyligini saqlash va rivojlantirishga oid zamonaviy tadqiqotlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada o‘zbek tilining lug‘at tarkibining tarixiy taraqqiyoti va zamonaviy holati ham tahlil qilinib, milliy til siyosatida lug‘atshunoslikning o‘rni ko‘rsatib beriladi.