SONNING LEKSIK-GRAMMATIK XUSUSIYATI - Usmonova Yulduz Nazir qizi,; Salomova Risolat Yusupovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi sonlar so‘z turkumi sifatida o‘rganilib, ularning leksik va grammatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Sonlarning turlari, gapda tutgan o‘rni, morfologik shakllanishi hamda sintaktik funksiyalari yoritiladi. Miqdor, tartib, so‘roq va umumlashtiruvchi sonlarning ishlatilish holatlari misollar orqali ko‘rib chiqiladi. Maqola o‘zbek tilshunosligida sonlar so‘z turkumining o‘rni va ahamiyatini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.