O'SMIRLIK DAVRIDA KUZATILADIGAN PSIXOLOGIK HOLATLARNING O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Fayzullayeva Mexriniso Alixonovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘smirlik davriga xos bo‘lgan psixologik holatlar, ularning namoyon bo‘lish shakllari va psixologik rivojlanish bosqichlari yoritib beriladi. O‘smirlik yoshi — inson shaxsiyati shakllanishida muhim bosqich bo‘lib, bu davrda ichki ziddiyatlar, mustaqillikka intilish, o‘zini anglash ehtiyoji, emotsional beqarorlik va ijtimoiy moslashuv muammolari kuchayadi. Maqolada ushbu holatlarning kognitiv, affektiv va ijtimoiy jihatlari psixologik yondashuvlar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘smirlarning psixologik muvozanatini saqlash va sog‘lom shaxs sifatida shakllanishi uchun zarur bo‘lgan psixoprofilaktik va psixokorrektsion tadbirlar haqida tavsiyalar beriladi.