BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI AXBOROT MADANIYATINI KLASTERLI YONDASHUV ASOSIDA RIVOJLANTIRISH METODIKASI VA USULLARI - Merganov Shuxrat Meyliyevich, (Ustozlar uchun, 2025)
Axborot madaniyati zamonaviy jamiyatda muhim o‘rin tutadi va har bir soha vakilining axborot texnologiyalaridan samarali foydalanishini ta’minlashda asosiy ko‘rsatkich hisoblanadi. Ta’lim sohasida ayniqsa, bo‘lajak o‘qituvchilarni axborot madaniyatini rivojlantirish, ularni zamonaviy axborot-kommunikatsiya vositalaridan foydalanishga o‘rgatish, o‘z bilim va ko‘nikmalarini doimiy yangilab borishga tayyorlash muhim ahamiyat kasb etadi. Shu nuqtai nazardan, klasterli yondashuv bo‘lajak o‘qituvchilarni axborot madaniyatini shakllantirishda samarali metodika sifatida qaraladi. Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarni axborot madaniyatini klasterli yondashuv asosida rivojlantirish metodikasi va usullari haqida ma'lumotlar berilgan.