QO‘SHMA GAP VA UNI OʻQITISHGA OID METODIK TAVSIYALAR - Xojiyev Shohruxbek Marks oʻgʻli,, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada qo‘shma gaplarning turlari, ularning tuzilishi, grammatik xususiyatlari va o‘qitish metodikasi keng yoritilgan. Qo‘shma gaplar bog‘langan, ergashgan va bog‘lovchisiz turlarga ajratilib, har birining grammatik belgilariga asoslangan holda tahlili berilgan. Maqolada, ayniqsa, kesimning gapning asosiy belgilovchisi sifatida roli ta’kidlangan. Shuningdek, darsliklar, badiiy matnlar va tinglov materiallaridan foydalangan holda, o‘quvchilarga qo‘shma gaplarni samarali o‘rgatish usullari taklif etilgan. Tilshunos olimlarning ilmiy qarashlari va yondashuvlari asosida qo‘shma gap sintaksisining nazariy va amaliy masalalari muhokama qilingan.