SOʻZNING SHAKL VA MAʼNO MUNOSABATIGA KOʻRA TURLARINI OʻQITISH USULLARI. - Boymurodova Mu’tabar, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola so‘zning shakl va ma’no munosabatiga doir turlarini o‘qitish usullarini amaliyot jarayonida qo‘llash tajribasiga bag‘ishlangan. Muallif amaliyotchi talaba sifatida o‘zining o‘quv jarayonida qo‘llagan samarali metodlarni taqdim etadi, ularning afzalliklari va o‘quvchilarda hosil bo‘lgan natijalarni tahlil qiladi. Grafik usullar, interfaol mashg‘ulotlar, misollar asosida ishlash hamda kontekstda so‘zlarni o‘rgatish kabi usullar yordamida so‘zning shakl va ma’nosi munosabatlarini tushunishda sezilarli yutuqlarga erishilgan. Maqola ta’lim jarayonida so‘z boyligini rivojlantirish va til ko‘nikmalarini chuqurlashtirishga qaratilgan samarali pedagogik yondashuvlarni o‘rganuvchilar va o‘qituvchilar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.