TASVIRIY IFODANI O‘QITISH SANATI: SAMARALI USULLAR VA YONDASHUVLAR. - Anazbekova Mashhura Iqboljon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy ifodani oqitish jarayonida qollaniladigan samarali metodlar amaliyotchi talabaning oquv amaliyotidan misollar asosida yoritilgan. Maqolada interfaol yondashuvlar, vizual materiallardan foydalanish, rolli oyinlar hamda mustaqil ijodiy ishlar kabi usullar talim jarayonidagi oquvchilarning nutq madaniyatini va ijodkorlik qobiliyatini rivojlantirishda qanday ijobiy natija bergani statistika va kuzatuvlar bilan tasdiqlanadi. Shuningdek, metodlarning oquvchilarning mavzuga qiziqishini oshirish hamda tilni chuqurroq ozlashtirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqola til talimi sohasida faoliyat yurituvchi pedagoglar va talaba-oqituvchilar uchun amaliy qollanma sifatida xizmat qiladi.