C# TILIDA YOZILGAN SUN’IY INTELLEKT MODELLARI: ML.NET YORDAMIDA MASHINAVIY O‘RGANISH ILOVALARINI YARATISH - Jumaniyozov Boburbek Umidbek o'g'li,; Xusainov Shixnazar Madaminovich, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada ML.NET kutubxonasi yordamida C# dasturlash tilida sun’iy intellekt (SI) va mashinaviy o‘rganish (MO) modellarini yaratish yondashuvlari yoritiladi. Dasturchilarga Python yoki R kabi tillarsiz, .NET muhitida to‘g‘ridan-to‘g‘ri ML ilovalarni ishlab chiqish imkonini beruvchi ushbu platformaning afzalliklari, metodologiyasi, test ilovalari va samaradorlik ko‘rsatkichlari amaliy misollar bilan taqdim etiladi. Shuningdek, real ma’lumotlar ustida klassifikatsiya va regressiya modellarining yaratilishi, sinovdan o‘tkazilishi va baholash natijalari bayon qilinadi.