ENTITY FRAMEWORK CORE ORQALI MA’LUMOTLAR BAZASINI BOSHQARISH: ORM YONDASHUVINING AFZALLIKLARI VA CHEKLOVLARI - Jumanazarova Onajon Matnazarovna,; Jumaniyozov Boburbek Umidbek o'g'li,; Xusainov Shixnazar Madaminovich, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Entity Framework Core (EF Core) texnologiyasi orqali ma’lumotlar bazasini boshqarishdagi obyektga yo‘naltirilgan xaritalash (ORM) yondashuvi tahlil qilinadi. EF Core dasturchilarga SQL yozmasdan, C# sintaksisi orqali ma’lumotlar ustida ishlash imkonini beradi. Maqolada ORM yondashuvining samaradorlik jihatlari, loyihalash qulayliklari, shuningdek, ishlash tezligi, kechikishlar va debugging qiyinchiliklari kabi cheklovlari chuqur o‘rganilgan.