C# VA .NET PLATFORMASIDA ASINXRON DASTURLASH: ASYNC/AWAIT MEXANIZMINING SAMARADORLIK TAHLILI - Jumanazarova Onajon Matnazarovna,; Jumaniyozov Boburbek Umidbek o'g'li,; Xusainov Shixnazar Madaminovich, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola C# dasturlash tilida keng qo‘llanilayotgan async/await asinxron mexanizmining samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada asinxron va sinxron dasturlash modellari solishtirilib, async/await yordamida bajarilgan operatsiyalarning tizim samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, Thread va Parallel.For kabi boshqa asinxron yondashuvlar bilan funksional va resurs samaradorligi jihatdan solishtiruvlar olib borilgan. Testlar yordamida I/O-bound va CPU-bound vazifalar natijalari keltirilib, texnologiyaning optimal holatlarda qanday ishlashini aniqlashga harakat qilingan.