ЭРИКСОННИНГ ШАХС РИВОЖЛАНИШИ ПСИХОИЖТИМОИЙ НАЗАРИЯСИ - Мансурова Муножат Исматиллаевна,; Кудратовна Лола Равшановна,; Хикматова Мадина Исматиллаевна, (Ustozlar uchun, 2025)
Ушбу мақолада Эрик Эриксоннинг ЭГО хақида тушунчалари Эриксон назариясининг асосий мохияти тадқиқотлари, шахсий ривожланишни психоижтимоий назарияси таҳлил қилинади. Муаллиф умри давомида изланишлари, она ва бола методи, инсон ҳаётини саккиз босқичга ажратиб, ҳар бир босқичдаги инкироз (кризис) ва унинг шахсий ўсишга таъсирини кўрсатади. Маколада ҳар бир босқич жадвал кўринишда таъкидланган.