SONNING LEKSIK-GRAMMATIK XUSUSIYATLARI - Xolto'rayeva Gulsevar Urol qizi,; Musurmonova Munisa Sharofiddin qizi,; Namozova Jasmina Shuhrat qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada o‘zbek tilidagi sonlar turkumi keng qamrovda o‘rganiladi. Sonlarning leksik jihatdan turlarga ajratilishi, grammatik vositalar bilan bog‘liqligi, morfologik tuzilishi va gapda bajaradigan sintaktik vazifalari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada sonlar bilan bog‘liq imlo qoidalari, ularning nutqdagi stilistik imkoniyatlari va ta’lim jarayonida o‘qitilishiga oid metodik tavsiyalar ham yoritilgan. Ushbu tadqiqot son tushunchasining tilshunoslikdagi o‘rnini aniq ko‘rsatib beradi va uning tahlili orqali tilning mantiqiy va tizimli qurilishini chuqur anglashga xizmat qiladi.