SHAXSLARARO MUNOSABATLAR VA KONFLIKTLAR PSIXOLOGIYASI - Solixodjayeva Dilnoza Anvarovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada shaxslararo munosabatlarning psixologik asoslari hamda konfliktlarning yuzaga kelish sabablari, rivojlanish bosqichlari va ularni hal etish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy muhitda, jumladan, oilaviy, maktab va ish jamoalaridagi munosabatlar jarayonida paydo bo‘ladigan nizolarni aniqlash, baholash va konstruktiv hal qilishga yo‘naltirilgan psixologik yondashuvlar yoritilgan. Maqolada real hayotiy vaziyatlarga asoslangan amaliy misollar, trening va maslahatlar orqali konfliktni boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi.