BODY LANGUAGE -- MULOQOT VOSITASI - Sayyora Muxtarova.,; Nodirbek Hamidov, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada insonlarning so‘zsiz muloqot shakli — body language (tana tili) haqida so‘z yuritiladi. Unda tana harakatlari, yuz ifodalari, qo‘l va oyoq holatlari, ko‘z bilan aloqa kabi elementlar orqali ifodalanuvchi his-tuyg‘ular va fikrlarning insonlar o‘rtasidagi muloqotdagi o‘rni yoritilgan. Maqolada ingliz tilidagi misollar bilan tana tilining xalqaro muloqotdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, tana tilini to‘g‘ri tushunish va undan foydalana olish shaxsiy va professional hayotda muvaffaqiyatga erishishda muhim omil sifatida talqin etiladi.