OʻQUVCHILARIDA O’QUV FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Xamrayeva Xusniya Saydullayevna, (Ustozlar uchun, 2025)
Maktab taʼlimi bolaning turmush tarzini, ijtimoiy mavqeini,sinf jamoasi va oila muhitidagi oʻrnini oʻzgartiradi. Yaʼni maktabgacha boʻlgandavrdagi oʻyin faoliyati oʻqish faoliyati bilan almashib, oʻquvchida masʼuliyat hissiniuygʻotadi