GERONTAPSIXOLOGIYA MUAMMOLARI - Kudratova Lola Ravshanovna,; Abilkasimova Lazzat Bekmuratovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada gerontapsixologiyaning dolzarb muammolari, yaʼni keksalik davrida yuzaga keladigan psixologik o‘zgarishlar, ularning ijtimoiy va emotsional holatga taʼsiri hamda bu muammolarni yengib o‘tish yo‘llari tahlil qilinadi. Keksalar ongida kechadigan ruhiy holatlar, depressiya, yolg‘izlik, ijtimoiy faollikning pasayishi kabi holatlar psixologik jihatdan chuqur tahlil qilinib, psixologik yordam ko‘rsatishning samarali usullari ko‘rib chiqiladi. Maqola gerontopsixologiyaning nazariy asoslari bilan birga, amaliy jihatlariga ham e’tibor qaratadi va bu sohadagi ilmiy tadqiqotlarning ahamiyatini ochib beradi.