RANG PSIXOFIZIOLOGIYASI PSIXODIAGNOSTIKA YOʻNALISHI SIFATIDA - Akbaraliyeva Asilaxon Tajiddinovna; Shoyusufova Muslima Kamoliddin qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada rang psixofiziologiyasi psixodiagnostika yo‘nalishi sifatida ko‘rib chiqiladi. Ranglar inson ruhiy holatiga qanday ta’sir qilishi va bu ta’sirlar orqali odamning shaxsiy xususiyatlari, his-tuyg‘ulari va stress darajasi haqida qanday ma’lumot olish mumkinligi tushuntiriladi. Shuningdek, ranglar yordamida psixologik holatni aniqlash usullari va ularning amaliyotda qo‘llanilishi haqida qisqacha ma’lumot beriladi.