OʻQUVCHILARIDA O’QUV FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Xamrayeva Xusniya Saydullayevna, (Ustozlar uchun, 2025)
Maktab  taʼlimi bolaning  turmush  tarzini,  ijtimoiy  mavqeini,  sinf  jamoasi  va  oila  muhitidagi  oʻrnini oʻzgartiradi.  Yaʼni  maktabgacha  boʻlgan  davrdagi  oʻyin  faoliyati  oʻqish  faoliyati  bilan  almashib, oʻquvchida  masʼuliyat  hissini  uygʻotadi.