SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA BASHORAT QILISH MODELLARINING IJTIMOIY SOHALARDA QO‘LLANILISHI - Shermatov Boburjon Inoyat O‘g‘li,; Babayev Saidmuxammadjon Saidkamolovich,; Avezmatov Ixtiyor Davlatyorovich, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) asosida ishlovchi bashorat qilish modellarining ijtimoiy sohalarda – xususan, sog‘liqni saqlash, ta’lim, ijtimoiy xizmatlar va xavfsizlik tizimlarida – qo‘llanilishining amaliy jihatlari yoritilgan. Modellarning mohiyati, afzalliklari, qo‘llanilish misollari hamda mavjud cheklov va muammolari chuqur tahlil qilinadi. AI asosida kelajak holatlarni aniqlash imkoniyati hozirgi zamon boshqaruv tizimlari uchun strategik vosita bo‘lib bormoqda.