VALYUTA KURSI O‘ZGARISHINING IJOBIY VA SALBIY OQIBATLARI - Kenjayev Yusufalixon Alibek o’g’li,; Karimova Shaxnoza Uktamovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada valyuta kursining iqtisodiyotga ta’siri, xususan, uning ijobiy va salbiy oqibatlari nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Valyuta kursi tushunchasi, uning o‘zgarish sabablari va natijalari ilmiy manbalar asosida yoritilib, O‘zbekiston misolida konkret ko‘rinishlari o‘rganiladi. Maqola ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda valyuta siyosatining ahamiyatini yoritib beradi.