BOSHLANG‘ICH SINF O’QUVCHILARIDA O’QISHGA BO’LGAN QIZIQISHNI SHAKLLANTIRISH USULLARI - Mirzayeva Fotimaxon A’zamjonovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qishga bo‘lgan qiziqishni shakllantirish usullari yoritilgan. Boshlang‘ich ta’lim bosqichi – bu o‘quvchilarning shaxs sifatida shakllanishidagi eng muhim davr bo‘lib, aynan shu bosqichda ularda bilim olishga nisbatan ijobiy munosabatni rivojlantirish zarur. Maqolada qiziqishning pedagogik-psixologik asoslari, yosh xususiyatlari va o‘qituvchining roli tahlil qilingan. Shuningdek, dars jarayonida interfaol metodlar, didaktik o‘yinlar, vizual vositalar va axborot texnologiyalaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan ishtiyoqini oshirishga oid amaliy tavsiyalar berilgan. Maqola o‘qituvchilar, metodistlar va pedagogika sohasida izlanish olib borayotgan mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.