MANTIQIY ELEMENTLAR - Ro‘zaliyev Sherzodjon Avazjonovich; Saidjamolova Begimoy Muhammadjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mantiqiy elementlarning turlari, ishlash prinsipi va ularning raqamli elektronika sohasidagi ahamiyati o'rganiladi. Mantiqiy elementlar Bool algebrasi qonunlariga asoslangan bo'lib, raqamli qurilmalarning asosiy tarkibiy qismlari hisoblanadi. Maqolada asosiy mantiqiy elementlar, ularning mantiqiy jadvallari, fizik realizatsiya usullari, universal mantiqiy to'plamlar va zamonaviy rivojlanish tendensiyalari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijasida mantiqiy elementlar asosida murakkab raqamli tizimlarni yaratish prinsiplari va istiqbollari aniqlandi.