TARMOQ OPERATSION TIZIMLARI VA ULARNING WINDOWS SERVER OT OILASI MISOLIDA TAHLILI - Yuldasheva Gulbahor Ibragimovna,; Saidjamolova Begimoy Muhammadjon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Mazkur tezisda tarmoq operatsion tizimlarining asosiy vazifalari va ularning tarmoq infratuzilmasidagi o‘rni Windows Server OT oilasi misolida tahlil etiladi. Tarmoqda foydalanuvchilar va resurslarni boshqarish, xavfsizlikni ta’minlash, tarmoq xizmatlarini sozlash va nazorat qilish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Windows Server 2012 dan boshlab 2022 versiyasigacha bo‘lgan tizimlarning funksional imkoniyatlari, real amaliyotda qo‘llanishi va ularning afzalliklari chuqur o‘rganiladi.