WEB SERVERLARNING ISHLASH TAMOYILLARI - Mamatqodirov Mahammadali,; Sobirova Saboxon, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Maqolada web serverlarning asosiy ishlash tamoyillari, ularning arxitekturasini tashkil etuvchi qismlar, HTTP so‘rovlarini boshqarish jarayoni va xavfsizlik mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, Apache, Nginx va IIS kabi mashhur web serverlar tahlil qilinadi hamda ularning konfiguratsiyasi haqida tushunarli va keng qamrovli ma’lumotlar taqdim etiladi. Mazkur material dasturchilar va IT sohasi vakillari uchun foydali bo‘lib, keng auditoriya ehtiyojlarini qondirishi mumkin.