JAVA DASTURLASH TILINING ASOSIY TUSHUNCHALARI: TILING TASHKIL ETUVCHILARI, PRIMITIV TURLAR, OPERATORLAR VA MASSIVLAR - Umarov Bekzod Azizovich; Hakimov Muhammadqodir Tolibjon oʻgʻli (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Java dasturlash tilining asosiy tushunchalari ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Dastlab tilning strukturaviy asoslari — sinflar, metodlar, obʼektlar va paketlar koʻrib chiqildi. Shundan soʻng, Java tilining statik va kuchli tiplangan tip tizimi doirasida primitiv maʼlumot turlari va ularning samaradorligi tahlil qilindi. Shuningdek, operatorlarning algoritmik roli va ular yordamida mantiqiy qarorlar ishlab chiqish imkoniyatlari oʻrganildi. Yakunda massivlarning tuzilmasi, ularning samarali foydalanilishi va hisoblash algoritmlaridagi oʻrni chuqur yoritildi. Maqola davomida nazariy bilimlar amaliy misollar bilan mustahkamlandi, hamda dasturiy komponentlarning ilmiy va tizimli yondashuv asosida baholanishiga alohida eʼtibor qaratildi.