SPORTCHILARDA DIQQAT KONSENTRATSIYASINI RIVOJLANTIRISH VA SPORTCHILARDA O‘ZIGA BO‘LGAN ISHONCHNI SHAKLLANTIRISH - Mansurova Ruxshona O’tkirbek qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola sportchilarda diqqat konsentratsiyasini rivojlantirish va o‘ziga bo‘lgan ishonchni shakllantirish masalalariga bag‘ishlangan. Unda diqqatning turlari, ularning sportdagi ahamiyati va rivojlantirish usullari (meditatsiya, vizualizatsiya, muntazam mashg‘ulotlar) tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘ziga ishonchni oshirish yo‘llari, jumladan, maqsad belgilash, ijobiy o‘z-o‘zini sukut qilish va psixologik yordam kabi usullar ko‘rib chiqiladi. Maqola diqqat va ishonchni birgalikda rivojlantirishning amaliy usullarini taklif qiladi va ularning sportchilarning muvaffaqiyatiga ta’sirini yoritadi.