SPORT FAOLIYATIDA MOTIVATSIYANING O‘RNI - Nurmamatova Marjona Karim qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada sport faoliyatida motivatsiyaning ahamiyati, uning sportchilarning psixologik tayyorgarligi va natijalarga erishishidagi roli chuqur tahlil qilinadi. Ichki va tashqi motivatsiya turlari, ularning sportchilarga ta’siri, motivatsiyani oshirish usullari, shuningdek, murabbiy va ota-onalarning bu jarayondagi o‘rni o‘rganiladi. Tadqiqotda motivatsiya nazariyalari asosida sportchilarning ruhiy barqarorligi, intilish kuchi va muvaffaqiyatga erishishdagi asosiy omillar yoritiladi. Maqola sportchilar, murabbiylar hamda sport psixologlari uchun foydali nazariy va amaliy tavsiyalarni beradi.