SPORTDA SHAXS SHAKLLANISHINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK JIHATLARI - Ortiqova Dilorom To’lqinjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola sportning shaxs shakllanishidagi ijtimoiy va psixologik jihatlarini o'rganadi. Unda sport orqali o'ziga bo'lgan ishonchni oshirish, intizom, mas'uliyat, stressni boshqarish, jamoaviy hamkorlik va ijtimoiy munosabatlar kabi masalalar tahlil qilinadi. Shuningdek, sportning yoshlar rivojlanishidagi ahamiyati, ota-onalarning roli va mumkin bo'lgan salbiy ta'sirlar ko'rib chiqiladi. Maqola sportning shaxsiyat rivojlanishiga ijobiy va salbiy ta'sirlarini muvozanatli tarzda yoritadi.