PIRLS XALQARO BAHOLASH DASTURI MAZMUNI VA MOHIYATI - Murodullayeva Shahlo Sharofiddin qizi,; Ochilov Ogʻabek Otamurod oʻgʻli, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study) xalqaro baholash dasturining mazmun-mohiyati, asosiy maqsadlari va ta’lim tizimidagi ahamiyati yoritilgan. PIRLS dasturi o‘quvchilarning o‘qish savodxonligi darajasini xalqaro miqyosda baholash orqali ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada dastur doirasida olib boriladigan tadqiqotlar, baholash mezonlari hamda natijalarning tahlili orqali davlatlar ta’lim siyosatida qanday o‘zgarishlar sodir bo‘layotgani ko‘rsatib o‘tilgan.