PISA BAHOLASH TIZIMINING XALQARO TA’LIM SIFATINI ANIQLASHDAGI ROLI - Tohirjonova Xumora Azizbek qizi,; Vahobova Maftuna Xuvaydulla qizi,; Usmonova Barno Niyozboy qizi,; To‘xtasinova Mahbubaxon Minghojiddinovna,; Yo'ldasheva Dilrabobobu Muhtorali qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada PISA xalqaro baholash dasturining mazmun-mohiyati, uning xalqaro ta’lim standartlarini shakllantirishdagi o‘rni va ta’siri atroflicha tahlil qilinadi. Ayniqsa, PISA natijalarining xalqaro ta’lim tizimlari uchun qanday ko‘rsatkich bo‘lib xizmat qilishi va O‘zbekiston ta’lim tizimi uchun qanday o‘zgarishlarga sabab bo‘layotgani chuqur o‘rganiladi.