BYUDJET SIYOSATINING IJTIMOIY-IQTISODIY BARQARORLIKKA TA’SIRI - Sobirova Ozoda Rustamovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada davlatning byudjet siyosati va uning mamlakat ijtimoiy-iqtisodiy barqarorligiga ko‘rsatadigan ta’siri o‘rganiladi. Byudjet siyosatining tarkibi, maqsadlari, fiskal tartibot, ijtimoiy himoya va iqtisodiy o‘sishga qo‘shadigan hissasi nazariy va amaliy misollar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston tajribasida byudjet siyosati orqali barqarorlikni ta’minlash mexanizmlari ko‘rib chiqiladi.