RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ZAMONAVIY TURIZMDA: VIRTUAL SAYOHATLAR VA ULARNING IQTISODIY TA’SIRI - Yusupov Bunyodbek Umirzoq o‘g‘li, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning zamonaviy turizmga ta’siri yoritilgan. Virtual reallik (VR), kengaytirilgan reallik (AR) va sun’iy intellekt (AI) yordamida shakllanayotgan virtual sayohatlar haqida so‘z yuritiladi. Ularning afzalliklari, iqtisodiy imkoniyatlari, xavfsizlik va ekologik barqarorlikka qo‘shayotgan hissasi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, virtual turizmning mahalliy va global darajadagi foydalari, muammolari va istiqbollari tahlil qilinadi. Mazkur texnologiyalar orqali turizmning inklyuziv va innovatsion shakllari rivojlanmoqda. Tadqiqot natijalari virtual sayohatlarning turizm sohasidagi rolini kengroq tushunishga yordam beradi.