BOSHLANGʻICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA OʻQUVCHILARNING KREATIV TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISH (3-SINF DARSLIKLARI MISOLIDA) - Qurbonova Gavharshod Toshturdiyevna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Boshlang‘ich sinf matematika darslarida o‘quvchilarning kreativ tafakkurini shakllantirish bugungi ta’lim jarayonining eng muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Kreativ tafakkur – bu yangi va original fikrlar yaratish, muammolarga noodatiy yondashish, mantiqiy va tanqidiy fikrlashni uyg‘unlashtirish qobiliyatidir. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh xususiyatlari va rivojlanish bosqichlarini hisobga olgan holda, ularning tafakkurini rivojlantirish uchun maxsus pedagogik yondashuvlar va metodlar qo‘llanilishi zarur. Matematika darslari esa aynan shu kreativ tafakkur va muammolarni hal etish ko‘nikmalarini shakllantirish uchun eng qulay maydon hisoblanadi.