MAKTAB KUTUBXONALARINI BOSHQARISH AXBOROT TIZIMINING SAMARADORLIGI VA AVTOMATLASHTIRISH USULLARI - Sodiqov Vali,; To‘xtasinov Adhamjon, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya:Maqolada maktab kutubxonalarini boshqarish uchun axborot tizimlarining samaradorligini oshirish va avtomatlashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy kutubxona axborot tizimlarining funksional imkoniyatlari, ulardan foydalanish natijalari va ilg‘or texnologiyalar asosida avtomatlashtirish usullari o‘rganiladi. Tadqiqotda raqamli kutubxona tizimlarining samaradorligini baholash va ularni joriy etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.