RUS TILINI O‘QITISHNING ZAMONAVIY METODOLOGIK ASOSLARI - Jalilova Yoqutxon, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Bugungi kunda rus tilini o‘rgatish jarayoni global miqyosda katta ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqola rus tilini o‘qitishda zamonaviy metodik yondashuvlarni tahlil qilishga qaratilgan bo‘lib, o‘qituvchilarning professional kompetensiyalarini oshirish, o‘quvchilarning qiziqishini kuchaytirish va kommunikativ ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi innovatsion texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyatini ochib beradi. Maqolada kommunikativ yondashuv, integratsion ta’lim, ko‘p madaniyatlilik va axborot-kommunikatsion texnologiyalarni (AKT) qo‘llash orqali rus tilini o‘rgatishning samaradorligi batafsil yoritiladi. Shuningdek, xalqaro tajribalarni o‘rganish va mavjud muammolarni tahlil qilish orqali ta'lim jarayonini yanada rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Ushbu tadqiqot ta'lim sohasi vakillari, o‘qituvchilar va tadqiqotchilar uchun amaliy ahamiyatga ega.