FARG‘ONA-TOSHKENT XALQ KUYLARINI O’QITISH VA TARG’IB ETISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Teshaboyev Ilxomjon Inomjon oʻgʻli, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Fargʻona – Toshkent xalq kuylarining musiqiy-madaniy merosi, ularning tarixiy-nazariy asoslari, ijrochilik anʼanalari hamda ularning shakllanish va rivojlanish bosqichlari chuqur tahlil qilinadi. Ishda Fargʻona – Toshkent kuy maktabining o‘ziga xos uslubiy belgilariga, kuylar mazmunining emotsional va badiiy yuksakligiga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, Fargʻona – Toshkent kuylarining ijrochilik xususiyatlari o‘zbek xalqining ruhiy-ma’naviy dunyosini aks ettiruvchi noyob badiiy hodisa sifatida e’tirof etilishi lozimligi asoslab berilgan. Maqola musiqa madaniyati, xalq ijodiyoti va milliy merosni o‘rganishda muhim amaliy ahamiyatga ega.