O'QITUVCHI VA O'QUVCHI O'RTASIDAGI MUNOSABATLAR: ULARNING TA'LIM JARAYONIDAGI O'ZARO TA'SIRI VA AHAMIYATI - Jumayeva Umida Xolmurod qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o'qituvchi va o'quvchi o'rtasidagi munosabatlar, ularning ta'lim jarayonidagi o'zaro ta'siri va ahamiyati ko'rib chiqiladi. O'qituvchilarning pedagogik yondashuvlari, o'quvchilar bilan aloqalari, o'zaro hurmat va ishonch, shuningdek, ta'lim muhitining sifatini oshirishdagi roli muhokama qilinadi. O'qituvchi va o'quvchilar o'rtasidagi samarali munosabatlar ta'lim jarayonining muvaffaqiyatini ta'minlashda muhim omil hisoblanadi. Maqola o'qituvchilarning o'zaro munosabatlarni qanday rivojlantirishlari, o'quvchilarning motivatsiyasini oshirish va o'qish jarayonida ijobiy natijalarga erishish uchun qanday strategiyalarni qo'llashlari kerakligini o'z ichiga oladi.