O'Z-O'ZINI BOSHQARISH VA TA'LIM: O'QUVCHILARNING O'Z-O'ZINI BOSHQARISH KO'NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Muhammadiyeva Xurshida Bo‘riyevna; Allayorov Turg‘un Allanazarovich (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o'z-o'zini boshqarish va ta'lim o'rtasidagi bog'liqlik tahlil etiladi. O'quvchilarning o'z-o'zini boshqarish ko'nikmalari ularning ta'lim jarayonidagi muvaffaqiyatlari, mustaqil fikrlashi va shaxsiy rivojlanishlari uchun muhimdir. Maqola o'z-o'zini boshqarish ko'nikmalarini rivojlantirish uchun ta'limda qanday metodlar va strategiyalar qo'llanilishi mumkinligini ko'rib chiqadi. O'z-o'zini boshqarishning ahamiyati, uning ta'lim jarayonidagi roli va o'quvchilarning mustaqil fikrlashiga ta'siri keng yoritiladi.